Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους Αρκαδίας στις 26/06/2018 στο πλαίσιο του έργου «NEETs on Board».

Στην Ημέρα Καριέρας ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας, κ. Παναγιώτης Μαντάς τόνισε τη στήριξη του Δήμου σε δράσεις που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας των Νέων, όπως αυτές που προβλέπονται στο έργο «NEETs on Board», ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Μαρίνης Μπερέτσος παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του οργανισμού προς την κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.

Τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν ανέργους και επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν από την κα Ευθαλία Καραφωτιά, Σύμβουλο Εργοδοτών του ΚΠΑ2 Τρίπολης, ενώ οι δράσεις του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας» που συντονίζεται από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα παρουσιάστηκε από την κα Μαριλού Μπούζιου, Γεωπόνο και Συντονίστρια του Προγράμματος.

Ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στην παρουσίαση καλών πρακτικών φορέων της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Ιχθυοκαλλιέργειες «ΣΕΛΟΝΤΑ» και πλατφόρμα www.fishingtrips.gr) και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (ΚΟΙΝΣΕΠ «Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων» και «Α Χώρα Νάμου»). Η κα Ματίνα Κανάκη παρουσίασε τις δράσεις της ΜΚΟ ΚΕΑΝ που αφορούν νέους, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη διοργάνωση δύο εργαστηρίων (workshop) τα οποία συντόνισαν οι Κοινωνικοί Επιστήμονες – συνεργάτες της Αναπτυξιακής Πάρνωνα (κ.κ. Κων/νος Σαββίδης και Ευάγγελος Χαϊνάς), στα οποία συμμετείχαν νέοι και τα οποία αφορούσαν την παρουσίαση αποτελεσματικών τεχνικών αναζήτησης Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και την ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου αντίστοιχα.

Επισυναπτόμενα