Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. στη Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο Αρκαδίας στις 25/06/2018 στο πλαίσιο του έργου «NEETs on Board».

Στην Ημέρα Καριέρας, ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας, κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, τόνισε τη στήριξη του Δήμου σε δράσεις που αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας των Νέων, όπως αυτές που προβλέπονται στο έργο «NEETs on Board», ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Μαρίνης Μπερέτσος παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του οργανισμού προς την κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκπροσωπήθηκε από την κα Ευδοκία Μιχαηλίδου, η οποία παρουσίασε τις δράσεις της Ειδικής Γραμματείας, ενώ η κα Ευθαλία Καραφωτιά, Σύμβουλος Εργοδοτών του ΚΠΑ2 Τρίπολης γνωστοποίησε στους συμμετέχοντες τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν ανέργους και επιχειρήσεις.

Οι δράσεις του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας» που συντονίζεται από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα παρουσιάστηκε από τον κ. Μιχάλη Ζώταλη, Πολιτικό Μηχανικό και συνεργάτη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, και κα Ματίνα Κανάκη – συνεργάτης της ΜΚΟ ΚΕΑΝ παρουσίασε τις δράσεις του φορέα που αφορούν νέους.

Ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στην παρουσίαση καλών πρακτικών φορέων της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Ιχθυοκαλλιέργειες «ΣΕΛΟΝΤΑ» και Αστικός Συνεταιρισμός «PANJIKA») και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (ΚΟΙΝΣΕΠ «Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων» και «Α Χώρα Νάμου»), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη διοργάνωση δύο εργαστηρίων (workshop), τα οποία συντόνισαν οι Κοινωνικοί Επιστήμονες – συνεργάτες της Αναπτυξιακής Πάρνωνα (κ.κ. Κων/νος Σαββίδης και Ευάγγελος Χαϊνάς), στα οποία συμμετείχαν νέοι και τα οποία αφορούσαν την παρουσίαση αποτελεσματικών τεχνικών αναζήτησης Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και την ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου αντίστοιχα.